© 2017 by Gunzeal´s kennel. Anna Andersson. Created with Wix.com

 Valpar på gång

Trixa och Singo väntar valpar!

Intresset för denna kombination har varit stort och jag tar inte emot fler intresseanmälningar för denna kull. 

Om du är intresserad av en valp längre fram (2021) är du välkommen att skicka in ett mail/intresseanmälan.

RLD N, RLD F, Blazing Fowler´s Epic Aurora "Trixa" SE48177/2013

Trixa tränas inom jakt (retriverarbete) och används i praktisk jakt på gås och andfågel. Hon är en feminin tik, lätt i kroppen, smidig och snabb i steget.

Trixa är en mjuk och känslig tik (utan att bli vek) som har en tydlig av och på knapp. Hon arbetar alltid helt tyst och stressar inte upp sig i onödan. Om hon får välja är det skogsarbetet som är roligast även om hon också går bra på lydnadsplanen. Hon växlar fint mellan självständigt arbete och styrt arbete med en hög fart där näsan används väl. Apporteringsmässigt har hon något försiktiga grepp där hon kunde haft mer målmedvetna upptag. Hon har hittills apporterat allt vilt som erbjudits.

Trixa fungerar fint ihop med andra hundar, katter, barn och människor. Hemma myser hon gärna i soffan (om hon får) och kan vara en riktig kelgris. Trixa har startat nybörjarklass i TJP, är godkänd i anlagsklass för viltspår och är uppflyttad till avancerad klass inom rallylydnad. Hon har också fått VG på utställning och genomgått MH med 1:a på skott.

​Trixa är mamma till två kullar här på Gunzeal´s kennel. Mer information om dem finns under fliken "kullar".

Mamma (Blazing Fowler´s Super Star) har tävlat agility och är en trevlig tik som älskar sin husse. Pappa (Bluenosers Pacific Phoenix) startar elitklass på TJP, är viltspårschampion och tävlat lydnadsklass III. Mormor "Tessie", är Sveriges 4:e hund med titeln J(T)Ch, Tollingjaktprovschampion.

SE VCH, SE U(u) CH, J, TJH, Njupavallens Singo "Singo" SE49693/2014

Singo är aktiv inom hemvärnet som patrullhund (tjänstehund). Han används i praktisk jakt på gås och driver älg utan skall, älg är skjutet för honom. Singo är en lätt och smidig hane med ett maskulint uttryck. Han är smidig i arbete och tar sig med lätthet fram i terrängen.

Jag har följt Singo i ungefär 2 år och sett honom utvecklas mer och mer. Singo är en hane som jag gärna skulle jobba med, glad över att få jobba tillsammans med sin förare och trygg i sig själv. Jag upplever att Singo är välbalanserad, lagom social och med stort viltintresse. Hans husse beskriver honom såhär: Singo är en glad kille som gärna leker med barn och accepterar det mesta, t.om drag i öron och svans. Singo har en enorm vattenpassion och kan vibrera genom ett tollingjaktprov men han brukar hålla ihop utan att explodera. 

Singo har inga valpar sedan tidigare. Hans mamma Röja är SE VCH, SE U(u)CH och LPI, hon tävlas också i bruksspår och nosework. Singos pappa Isac är SE VCH och SE UCH, han startas i elitklass tollingjaktprov och används i praktisk jakt på fågel.

Höjd: 48 cm

HD: B

ED: UA (0)

PRA: Hereditärt fri (clear)

DE: Fri (clear)

HD: A

ED: UA (0)

PRA: Hereditärt fri (clear)

DE: Fri (clear)

 

Valparna väntas bli sociala, trevliga och lättsamma. Sannolikt kommer de att vara samarbetsvilliga, arbetsglada och lätta att arbeta med. De kommer troligen ha stort viltintresse och kan säkerligen användas inom praktisk jakt, jaktprov men även inom andra hundsporter. Valparna väntas ha en balanserad nivå av aktivitet och avkoppling där de kan ha mycket fart och energi när det gäller. De kommer bli hereditärt fria från PRA och DE.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now